Рівненська дитяча залізниця

Рівненська дитяча залізниця – місце, де кожен маленький рівнянин та гість міста може відчути себе причетним до дорослого світу залізничників. Тут діти-провідники, діти-машиністи, діти-контролери, навіть начальник залізничної станції теж дитина!

Рівненська дитяча заліз­ниця – це залізниця, якою керують діти, це місце, де можна приємно провести час із сім’єю, відправившись у захоплюючу подорож справ­жнім поїздом.

9 травня 1949 року у Рівному вперше проїхав потяг по дитячій вузькоколійці, яка функціонує до сьогодні. Потяг курсує 2,5 км зі станції “Партизанська” (вул. Соборна) через Гідропарк до станції “Озерна” (вул. Басівкутська). Персоналом цієї залізниці є діти, що проходять навчально-виробничу практику в гуртку “Юний залізничник”.

Нині Рівненська дитяча залізниця — одна із восьми, що збереглися і працюють в Україні. Будівництво вели шляховики ПЧ-7 Ковельської залізниці, їм допомагали жителі міста. До речі, у перші роки функціонування залізниці вона називалася Малою Ковельською, потім Малою Ровенською, а нині — Рівненська дитяча залізниця.

За час існування дитячої залізниці тут навчалося 35 000 дітей, які освоїли 16 професій. В цей час на дорозі працюють тепловоз ТУ2-137 і 2 вагони Pafawag, а також 2 вантажні платформи.

Рівненська дитяча залізниця — вузькоколійна залізниця у м. Рівне, заклад позашкільної освіти дітей, що знайомить учнів 5-9 класів із залізничними спеціальностями. Дорога розташована в центрі міста, вздовж берега річки Устя. Шлях тупиковий, з двома станціями — Партизанська та Озерна (раніше Піонерська).

Підписуйтеся на сторінки Рівненської дитячої залізниці у соц. мережах 😉👇

Перейти до вмісту