Етнокультурний центр “Веснянка”

Етнокультурний центр “Веснянка” займається вивченням історико-культурної спадщини краю, українського народу та надбань світової культури, збереженням та відродженням етнокультурної спадщини Рівненського Полісся, тощо.

Етнокультурним центром Рівненського міського Палацу дітей та молоді ведеться значна робота з популяризації традиційної культури, успадкування молоддю обрядовості, звичаєвості та реконструкції музичної народної культури поліського краю.

У структурі Етнокультурного центру діють: Лабораторія поліського фольклору, Школа традиційної народної культури та три творчих колективи – Зразковий фольклорний гурт “Весняночка”, Народний фольклорний гурт “Веснянка” та фольклорний гурт “Сільська музика”. У творчих та навчальних підрозділах Центру традиційну культуру Полісся вивчають понад двісті учасників – діти та молодь з навчальних закладів міста і області.

Основні напрямки діяльності етнокультурного центру:

  • виховання повноцінної творчої особистості на основі вивчення історико – культурної спадщини краю, українського народу та надбань світової культури;
  • збереження, вивчення, відродження та популяризація етнокультурної спадщини Рівненського Полісся;
  • координація зусиль організацій, установ, творчих спілок та об’єднань міста й області з дослідження традиційної народної культури;
  • проведення експедиційно-пошукової та науково-дослідної роботи з виявлення та фіксації історико-культурних пам’яток;
  • успадкування, відродження та популяризації традиційних свят і обрядів;
  • організації й проведення фольклорних свят, фестивалів, конкурсів, наукових семінарів, конференцій та інших культурно-масових заходів.

Окрім основної діяльності Веснянка вже багато років організовує в Рівному та Рівненщині міжнародні фольклорні фестивалі “Древлянські джерела” (1998-2010), “Лірницька Покрова в Рівному” (2014-2018), “ЕтноРівне” (2018), “ЛіраФест” (2019-2022) та “Розколяда” (2014, 2020,2022 та 2023).

Підписуйтеся на сторінки Етнокультурного центру “Веснянка” в соц. мережах😉👇

Перейти до вмісту