Ірина Рачковська-Баковецька

Ірина Володимирівна Баковецька-Рачковська — український прозаїк з Рівного, поетеса, журналістка, краєзнавець, композиторка, громадська діячка, етно-рок виконавиця.

Лауреатка літературних премій ім. Світочів, ім. Улас Самчука, ім. Михайла Дубова, ім. Миколи Яновського, стипендіатка стипендії президента України для молодих митців у 2019 р.

Авторка, організаторка, кураторка обласних, міжрегіональних та всеукраїнських проєктів:

  • “KUST”- літературна резиденція, культурно-освітня програма для письменників-початківців з України та закордону;
  • “Час говорити” – видавничий проєкт для літературних та візуальних доробків митців з онкологією;
  • “Етноосвіта” – культурно-освітня програма з вивчення регіональної культури, нематеріальної культурної спадщини Рівненської області;
  • “ТКАЦТВО.UA” – масштабна подія, що включає комплекс активностей щодо промоції ткацтва, а також традиційного одягу та сучасних вітчизняних брендів на основі традицій;
  • “Всеукраїнський форум нематеріальної культурної спадщини” – масштабна подія, яка представляє традиційну культуру в контексті діяльності громад Рівненщини та інших регіонів України щодо охорони збереження та промоції “живої” спадщини.

Авторка двох арт-буків “#Полісся_як_Всесвіт” та “За Божим Духом. Про поминальні хліби на Рівненщині”, п’яти поетичних збірок “Write, tomboy, write, або Якби Бенксі жив у місті Ра”, “Фундаменти святинь”, “Римовані весни”, “Із ребра Хаоса”, “Перехрестя роси”, монографії “Релігійне життя Надслучанського краю” та двох детективних книг “Пластилін” і “Торчки, або Грант на контрабанду”. Авторка літературного жанру-перформансу “етно-вірші”.

Посилання на сторінки Ірини у соц. мережах 😉👇

Перейти до вмісту