Рівненський академічний обласний театр ляльок

Рівненський театр ляльок це місце, що захоплює. Тут грають унікальні вистави для малюків, дітей та дорослих. Сьогоднішня репертуарна афіша театру – українська та зарубіжна класика, вистави сучасних авторів, різних за жанрами, стилістичними особливостями, манерою акторського виконання.

Театр ляльок неодноразово приймав участь в міжнародних та всеукраїнських фестивалях, що принесли колективу визнання і славу. Лише протягом 90-х років минулого століття театр брав участь у фестивалях в Ужгороді, Бедзіні, Катовіце, Будапешті, тощо.

Найбільшу популярність театру принесла вистава “Різдвяна ніч” за народним ляльковим Вертепом записаним М.Маркевичем (режисер-постановник Сергій Брижань, художник-постановник М.Ніколаєв). Вистава отримали схвальні відгуки глядачів, професійних театралів, критики, преси, колег з театрів інших країн, високі оцінки жюрі. Вона брала участь у 10 фестивалях, з кожного повернулася з нагородою.

Театр є активним учасником та неодноразовим призером як всеукраїнських так і міжнародних фестивалів й конкурсів. До прикладу театр брав участь у таких фестивалях:

  • Дев’ятий  Міжнародний фестиваль театрів ляльок  „Подільська лялька” –  2015, м. Вінниця (Україна),  з виставою “Попелюшка” диплом за кращий акторський склад;
  • ІІІ фестиваль театрів ляльок “МЕРЕЖИВО  КАЗКОВЕ” м. Черкаси (Україна) – 2015, з виставою  „Дюймовочка”. Театр отримав диплом за кращий дует.
  • Міжнародний фестиваль театрів ляльок “Різдвяні лялькові історії” відбудеться м. Львів (Україна) – 2016 р.

Сьогоднішній день театру позначений високим рівнем творчої активності. Прийшли молоді актори, з’явилися нові вистави, які зробили репертуар значно цікавішим і різноманітнішим. У театрі продовжують працювати і досвідченні майстри – ті, кого добре знають і люблять глядачі: заслужені артистки України Алла Черуха, Франческа Барабаш. Всього у складі трупи 19 артистів. За оцінками театральних критиків колектив має всі підстави вважатися театром великого творчого потенціалу і може плідно працювати в усіх напрямках сучасного мистецтва. 

Підписуйтеся на сторінки Рівненського лялькового театру у соц. мережах😉👇

Перейти до вмісту