Костянтин Качановський – рівненський художник-мураліст. Прогулюючись нашим містом ви часто можете побачити дивовижні мурали розташовані на стінах місцевих будівель або навіть всередині деяких закладів. Більшість з них є творчими роботами “рівненського Бенксі” мистецтво якого вже давно просочилося за межі Рівного.

Створив мурал в центрі міста Марібор, Словенія, в підтримку України. На території Рівненської обласної лікарні разом з керівництвом закладу створили галерею у сховищі.

Костянтин Качановський з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну малює патріотичні стінописи у місті. Він створив мурал-відповідь росіянам, який назвав “Красавіца терпіти не буде”. Після цього Костянтина запрошують творити мурали не лише у Рівному, а й у інші регіони.

“Красавіца” — це своєрідний внесок художника у перемогу України над російським агресором та підтримка рівнян й гостей міста. Художник отримав чимало схвальних відгуків.

Окрім муралів, Костянин щонайменше впродовж п’яти років розписував і реставрував храми. Працював у Свято-Успенській Почаївській Лаврі, реставрував Свято-Воскресенський кафедральний собор у Рівному і ще низці храмів, монастирів, костелах та церквах на Волині, Рівненщині та інших областях України. Художник розповідає, що працював з різноманітними пам’ятками архітектури. Займався реставрацією зображень і просто розписом, а часом бувало, що живопису зовсім не залишилось у старому храмі та доводилось робити розпис з нуля.

Сьогодні Костянтин має безліч замовлень на стінописи не лише у Рівному, але й по всій Україні. Не так давно художник завершив стінопис у Києві на будівлі компанії, яка розробляє безпілотники.

Підписуйтесь на сторінки Костянтина у соц. мережах 😉👇

Перейти до вмісту