Управління культури і туризму ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ РІВНЕНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
  • Українська

(0362) 62-07-83, 63-45-89, 62-07-86

Написати нам

Новини

Година пам’яті «Провісник духовної свободи» відбулася у філії №9 Рівненської ЦБС
22.12.2017

Година пам’яті «Провісник духовної свободи» відбулася у філії №9 Рівненської ЦБС

«Дай Боже нам любити Україну понад усе сьогодні – маючи,

щоб не довелося гірко любити втративши!».

В.Чорновіл.

Український політик, лідер партії Народний Рух України, ініціатор  заснування Української Гельсінської спілки та  Акту проголошення Незалежності України 24 серпня 1991 року В’ячеслав Чорновіл – людина, яка стала для багатьох  взірцем високого громадянського обов’язку, символом незламності українського духу.

У бібліотеці-філії №9 Рівненської ЦБС 21 грудня 2017 до 80-я від дня народження В’ячеслава Максимовича Чорновола для користувачів книгозбірні провели годину пам’яті «Провісник духовної свободи». Бібліотекар Тетяна Логін розповіла присутнім про життєвий шлях пана Чорновола, про його активну громадську позицію та боротьбу за незалежність України.

Народився В’ячеслав Максимович Чорновіл на Черкащині, а  в чотири роки вже читав і тому  в школу пішов зразу у 2 клас. Добре вчився. Брав участь у діяльності різноманітних шкільних гуртків, на відмінно закінчив школу. Після закінчення, вступив на відділення української філології Київського державного університету імені Тараса Шевченка. Був тричі ув’язнений радянською владою, 15 років провів у таборах, та зумів підняти міжнародну громадськість на захист політв’язнів у Радянському Союзі. Він був депутатом і активно боровся за незалежну українську державу.

Постать В’ячеслава Чорновола ввібрала життя покоління українців 1940-1990-х, яке пережило сталінські репресії, скрутні часи війни, «хрущовську відлигу», переоцінку поглядів, нові репресії і епоху національного відродження, здобуття незалежності України та непростий початковий період розбудови власної держави. Він і сьогодні залишається прикладом для наступних поколінь у незламності на шляху до волі, сили духу та стійкості у вірній любові Сина до Матері-України.