Управління культури і туризму ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ РІВНЕНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
  • Українська

(0362) 62-07-83, 63-45-89, 62-07-86

Написати нам

Новини

«Я люблю свою країну»
03.09.2018

«Я люблю свою країну»

3-го вересня в Рівненській міській бібліотеці мкр. Ювілейний для учнів 3-Г класу ЗОШ № 8 був проведений Перший урок на тему: «Я люблю свою країну».

На початку заходу усі присутні виконали гімн України «Ще не вмерла України».

У своєму виступі провідний бібліотекар Ольга Миронець наголосила, що перший урок нового навчального року, який школярі проведуть в бібліотеці, має стати поштовхом для об’єднання усієї громадськості довкола спільної цінності - територіальної цілісності держави, згуртованості суспільства. Україна – це щедра земля під волошковим небом, це задумливі степи, широкі поля, густі ліси та гірські вершини. Це сині озера й річки, калина край вікна, журавель у небі і соловей у лузі. Це рідний дім, дорога в школу, це рідна мова й пісня колискова, це мама й тато й вся родина. Це все наша Батьківщина, наша земля, наша Україна. Звертаючись до історичного минулого української нації, осмислюючи його духовні цінності, ми бачимо кращі риси наших предків: патріотизм, волелюбність, повагу до своєї нації.

Під час заходу присутні переглянули фільми: «Найдивовижніші місця України», «10 фактів про Україну», «Видатні українці сучасності». 

На завершення учні 3-Г класу власноруч створили плакат «Я люблю Україну!!!», на який прикріпили патріотичні сердечка з найкращими побажаннями для своєї країни.

Бібліотекарям було важливо розширити уявлення учнів про культуру, традиції українського народу, виховувати патріотизм, повагу до державних та народних символів, сприяти формуванню національної свідомості та толерантності, любити рідну землю, берегти волю і незалежність України.